maanantai 8. helmikuuta 2010

Onnellisen ihmisen taidetta katsomassa

Viikonlopun jälkeen tekisi mieli sanoa, että vihdoinkin pääsee kouluun lepäämään... Ohjelmassa oli nimittäin MP-messuja (joista lisää myöhemmin), kummituslapsen paijaamista, Kiasmaa ja yleistä Helsingissä vaeltelua.

Kummituslapsen luota lähtiessämme arvoimme Donin kanssa mitä tekisimme. Vaihtoehtoina olivat Heureka, Kansallismuseo ja Kiasma, johon sitten päädyimmekin, koska se oli lähinnä rautatieasemaa... Kumpikaan meistä ei ollut siellä käynyt koskaan aikaisemmin, joten melkein tuntui kuin olisi oikeasti ollut matkoilla.

En tiedä lämpeninkö esillä olleille teoksille muuten kauheasti, mutta viidennessä kerroksessa esillä ollut norjalaisen Olav Christopher Jenssenin Panorama-näyttely (josta kuvakin on, linkki vie museon sivuille) oli kyllä vallan hieno.

Maalausten värit olivat valtavan hienoja ja etenkin tuossa tilassa isot teokset näyttivät upeilta. Näyttelyn esittelytekstissä sanotaankin, että nämä ovat onnellisen ihmisen taidetta ja se on helppo nähdä. Maalausten lisäksi esillä oli myös Jenssenin veistoksia, mutta ne eivät minuun oikein iskeneet. Yleisesti ottaen kuvanveiston suhteen olenkin aika rajoittunut ja suosin enemmän antiikin aikaista linjaa. Mutta kokonaisuutena voin kyllä näyttelyä suositella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.