Kulttuuria korkealta ja kovaa

Viiu oli saanut työkaveriltaan kutsuvierasliput Lahden kaupunginorkesterin 60-vuotisjuhlakonserttiin Sibeliustaloon ja ystävällisesti pyysi minut seuralaisekseen hän. Nämä tällaiset korkeakulttuurilliset nautinnot ovat olleet minulle aika vieraita, mutta kyllä se loppujen lopuksi nimenomaan nautinto oli. Ensin kuuntelimme Mozartin 39. sinfoniaa ja sen jälkeen oopperaa, kun mezzosopraano Iris Vermillion ja basso András Palerdi esittivät Bartókin Herttua Siniparran linnaa.

Etenkin oopperaan olen suhtautunut hiukan varauksellisesti, mutta tämä kokemus jätti kyllä ihan hyvän fiiliksen. Pystyisin ehkä toistekin kuuntelemaan. Ihan mielenkiintoista oli myös nähdä kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen työskentelyä, etenkin kun istumapaikkamme neljännessä (käytännössä kolmannessa) rivissä oli miltei lavassa kiinni.

Toisenlaisella kyldyyrillä olisi mahdollista jatkaa huomenna Kino Iiriksen Rakkaus elokuvassa -seminaarissa, jossa olisi vallankin mielenkiintoisia luentoja tiedossa. Harmi vain, että en taida päästä paikalle sillä koulu ajaa tällä kertaa harrastustoiminnan ohi. Noh, kaikkea ei voi saada.

Kommentit

Suositut tekstit