Omin sormin suuta kohtiOlen huomannut, että tuommoinen semilämmin halloumisalaatti on aika kätevä ateria, kun pöytäseurana on seitsenkuinen omin käsin syömään opetteleva ihminen. Ehtii hyvin poimia takaisin nuoren ruokailijan lautaselle kurkkuja, avokadoja ja hunjameloneita, noita liukkaita penteleitä, eikä haittaa vaikka oma ruoka vähän jäähtyy.

Kuukauden verran olen jo suunnitellut suurta vauvanruoka-aiheista postausta, mutta se ei ole vielä suostunut tulemaan ulos. Siinä ajassa Itu on tosiaankin ehtinyt aloittaa tutustumisen ruoka-aineisiin ihan omin käsin. Sormiruokailu on vielä hyvin satunnaista ja rajoittunut aika pitkälle kurkun (kiivaaseen) järsimiseen kahdella alahampaalla. Olen päättänyt luottaa siihen, että lapsi ei tukehdu palasiin, niin tehokkaasti ja nyrpistäen hän kaikki yhtään isommat kokkareet sylkee ruokalapulle. Syöttötuolille. Tai lattialle.

Lisäksi olen päättänyt, että Itu on hyvin onnekas lapsi, koska hänellä on niin laiska äiti, ettei se jaksa esimerkiksi nokkamukia ihmeemmin putsailla satunnaisten lattiakosketusten jälkeen. Isin hiukset, partakarvat ja muut vastaavat nypitään kyllä pois, mutta sitten voi harjoittelu jatkua. Samalla toivottavasti puolustuskyky pöpöjä vastaan kasvaa.

Kommentit

 1. No on kyllä onnekas lapsi, ihan varmasti! Pieni vastustuskyvyn lisääminen ei ole lainkaan pahitteeksi.

  VastaaPoista
 2. Vastustuskyvyn kasvatuksen nimeen vannotaan täälläkin. ;) Ja toisaalta, meillä selvittiin tuttavapiirin terveimpinä vauvavuodesta, se voi kyllä olla tuuriakin.

  VastaaPoista
 3. Pienet pöpöt ei haittaa mitään. :) Meillä samanlainen meininki. Omaan ruokailuun jää enemmän aikaa, kun edes silloin tällöin tarjoaa vauvoille sormin syötävää ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitäpä tuo sormiruokailu taisi meillä lähteäkin, että olisi kiva syödä yhdessä. Eikä aina vaan niin, että ensin ruokitaan (ja nukutetaan) vauva, ja sitten syödään itse. Tulee samalla sellaista sosiaalisuuskasvatustakin ihmistaimelle... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit