260/365 Kerttu Kiinanruusu

Kiinanruusumme Kerttu on kotoisin Lahden Plantagenista ja ikää hänellä on reilu vuosi. Pohjolan talvessa Kertulta kuoli yksi oksa ja olin hiukan huolissani. Kesällä Kerttu vietti pitkän aikaa takapihalla auringonpaisteessa, sateessa ja hämähäkkien seitintekopuuna. Elättelin toiveita, että Kerttu olisi innostunut siellä kukkimaan, mutta ei. Kun alkoi tulla viileämpää, pääsi Kerttu takaisin keittiön pöydälle. Jossain vaiheessa huomasin Kertun tehneen nuppuja. Sitten niitä olikin jo yhdeksän. Nyt Kerttu on muutaman viikon aikana tuottanut kolme kukkaa. Kun yksi tipahtaa pois, avautuu toinen ja nuppujakin ilmestyy lisää. Nyt niitä on vielä seitsemän.

Kommentit

 1. Kiinanruusun ongelma on se, että se tekee niin isoja nuppuja ja kukkia, ettei se aina jaksa itse kannatella niitä. Ja sitten ne putoilee pois.

  Tuo keltainen ruusu on ihan eri näköinen kuin omien kiinanruusujeni punaiset ruusut.

  VastaaPoista
 2. Kaunis Kerttuli, kuria sekin on näköjään vaatinut, kunnon ulkoiluttamista ja kaikkea, että jaksaa miellyttää emäntää oikein kunnolla:o)

  VastaaPoista
 3. En oo ennen keltasta kiinanruusua nähnyt. Ulkoilma tekee hyvää sisäkukillekin. Miekin pidän mm. kaktuksia partsilla kesällä. Ja eikös yks kaktus käynynnä kukkimaan, ja viel salaa.
  Hieno juttu et Kerttu kukoistaa.

  VastaaPoista
 4. Tiina, sitähän minä just pelkäsinkin Kertun kanssa. Viime syksynä se ei tykännyt ollenkaan muutosta Ouluun ja pudotti kaikki loput nuput. Nyt onneksi kukinta pelaa.

  Kytsätär, minä luulen, että Kerttu on ulkoilun ottanut pelkästään huvitteluna eikä kurinpidollisena toimenpiteenä. :) Todennäköisesti ulkoruokinta jatkuu ensi kesänäkin kerran se näin hyvin toimii.

  Mellu, no ettäs kehtasi! Salaa rupesi kukkimaan. Sellaisia ne kaktukset on. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit