Porvoon hinta


Keskiviikkona lähdimme Donin kanssa kauppaan. Jotenkin matka kuitenkin venähti ja lopputuloksena oli se, että kävimme Porvoossa ja Loviisassa. Tai oikeastaan olimme Mäntsälän kohdalla menossa Korkeasaareen, kun muistui mieleen, että Porvoossahan sitä on pitänyt käydä myöskin. Ihan loogista siis.

Ilma oli tämmöinen mitä nämä nyt ovat olleet. Kuuma ja hiostava ja tavallaan kuitenkin juuri sopiva laiskanpulskeaan käyskentelyyn keskiaikaisilla mukulakivikaduilla ja piipahteluihin pienissä käsityöläispuodeissa. Ja kyllä se Porvoo vaan on kaunis kaupunki, ei sille mitään voi.

Paluumatkalla havahduin siihen, etten ole koskaan nähnyt ydinvoimalaa livenä. Siitä havainnosta kehkeytyi sitten lenkki Loviisan puolelle sekä Ruotsinpyhtäälle Strömforsin Ruukin kauniisin maisemiin.

Päivä oli siis kaiken kaikkiaan aika täydellinen. Paitsi että illalla vatsaani alkoi koskea ja tunne jatkui vielä torstainakin, joka sittemmin johti siihen, että sain neljä päivää sairaslomaa. Mitäpä sitä tällaisella ilmalla muuta tekisikään, kuin makaisi sohvalla...

Kommentit

Suositut tekstit