Chiliä ja korianteria



Boikotoimme (sangen vaatimattomasti tosin) lemppari-intialaisravintolaa ja sen törkeän korkeita hintoja ja askartelimme lauantai-iltana inkkaria ihan omin voimin. Ruokalistalta löytyi chili-korianterikanaa, kurkku-jugurttisalaattia ja mangolassia. Yhtä täyteläistä kastiketta en osannut tehdä kuin työkseen kokkaavat, mutta muuten makuelämys oli herkullinen. Mangolassi olisi kaivannut hiukan enemmän mangoa, mutta muuten se veti vertoja ravintolassa tarjottaville. Alla vielä ohje pääruokaan.

Murgh kalia eli chili-korianterikanaa
2 rkl öljyä
1 laakerinlehti
3 kokonaista mausteneilikkaa
3 kardemumma
1 hienonnettu sipuli
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1½ tl jauhettua kanelia
1 rkl voita
n. 400 g broileria kuutioina
½ tkl jauhettua korianteria
1/4 tl kurkumaa
½ tl suolaa
1/4 tl tulista chilijauhetta
1 tomaatti silputtuna
kourallinen silputtua tuoretta korianteria

Kuumenna öljy, lisää laakerinlehti, mausteneilikat ja kardemumma. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää inkivääri, valkosipuli ja kaneli, paista pari minuuttia. Sulata voi seokseen ja lisää broileri. Ruskista broileria noin 10 minuuttia.

Lisää jauhettu korianteri, kurkuma, suola ja chilijauhe. Sekoita hetki ja lisää sitten tomaatti. Lisää 1 dl vettä ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnen broileri on kypsää. Ripottele pinnalle korianterisilppu ja tarjoa riisin kera.

(Resepti on peräisin Manju Malhin kirjasta Intialainen keittiö, mausteiden määriä tosin hiukan lisäsin alkuperäiseen nähden, samaten paistoaikaa.)

Kommentit

  1. Herkulliselta kuulostaa. Mie en vaan jalsa väsätä kun tavallisia juttuja. Hyvä kun sie teet. Huomenna mussakkaa ( perunasta) , jota meillä ei ole kuulemma ollut pitkään aikaa, johtuskohan siitä ettei ole huvittanut tehdä sitä.
    Mitäs hyvää teil tänä viikonloppuna?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit