tiistai 18. lokakuuta 2011

Havaintoja hellan ääreltä

Totesinpa muuten, että on aavistuksen vaikea huuhtoa säilykelinssejä ilman siivilää. Onneksi ihan kaikki eivät päässeet karkuun viemäriin ja jotain jäi vielä soppaankin laitettavaksi.

Tämän keitoksen esikuvaa syötti minulle ja Donille kesällä ystäväni Elias ja vaikka yleensä suhtaudun (muihin kuin sose-) keittoihin varsin varauksella (=nirsosti), tästä ei voi olla pitämättä.

Tarvitaan siis sipulia, valkosipulia, pekonia, kesäkurpitsa, paprika, tomaattimurskaa sekä itselle mieluinen lajitelma linssejä, papuja ja kikherneitä. Silputaan silppuamista tarvitsevat ainekset, ruskistetaan pekoni ja sipulit, heitetään kaikki ainekset kattilaan ja annetaan kiehua tunteroisen (anteeksi Viiu) verran. Jos on jotain yrttiä tai muuta, niin voipi laittaa sekaan jos siltä tuntuu. Keittoajan päätyttyä syödään pois tai säästetään seuraavaan päivään, jos niin huonosti käy, että soppa ei mene kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.