maanantai 6. syyskuuta 2010

Omppomuffineita

Kävimme viikonloppuna omenavarkaissa Vantaalla ja tänään jatkojalostin saalistamme muffineiksi. Ohje löytyy Savon Sanomista, joskin tein taikinan tuplana. Sillä tapaa sain 15 suurta muffinia.

Lopputulos on vallan makoisa ja lienee paras muffinitaikina, jota olen kokeillut. Nämä omppomuffinit ovat tosin aika miedon makuisia, mutta täytettä vaihtamallahan sitä saapi enemmän potkua, jos siltä alkaa tuntua.

7 kommenttia:

 1. Näyttää syötävän hyvältä! ;-}

  VastaaPoista
 2. Nam!
  Mutta miksi muffinsit on nykyään muffineita? En tykkää.

  VastaaPoista
 3. Tiina, tai cup cakeja. Minäkin kutsun niitä muffineiksi vain siksi, että sanassa on jotain uutuudenviehätystä muffinsiin verrattuna. Puhuessa ne taitavat kyllä aina olla muffinseja.

  VastaaPoista
 4. Nohhhhhh...

  "Muffinsit" on hassu tuplamonikko, koska englannin "muffin" on yksikkö ja "muffins" monikko. Vähän niikuin turtlesit tai lasagnet tai mediat. Muffini on oikeasti vanhempi muoto, kuin puhekielinen muffinssi.

  Niin, ja kun pilkun kanssa tässä hääräillään muutenkin, niin (amerikkalainen) cupcace ja (englantilainen) muffini ovat erilaisia. Cupcacet ovat kakkutaikinaa ja niissä on yleensä kuorrutus päällä, kun muffinit tuppaavat olemaan vähemmän makeita.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tarkennuksesta, etenkin cupcaken suhteen. Oma arvioni niistä liittyi puhtaasti ulkoasuun, joka on vähän niinku muffinssihtava. Tai muffinihtava. Tai jotain... :)

  VastaaPoista
 6. Mulle ne on kyllä aina muffinssssseja! En luovuta koskaan!

  VastaaPoista
 7. Se on oikein Tiina! Ehkä munkin pitäisi jättää tää oikeakielisyyshömpötys ja palata muffinsseihin.

  VastaaPoista

Sana on vapaa.